Wie zijn wij?

mieke-evelien-5

Wij zijn Evelien en Mieke en houden allebei van handwerken. Evelien pakt het liefst de haaknaald, terwijl Mieke graag breit. Beiden zitten ook zo nu en dan achter de naaimachine. De gezamenlijke passie voor handwerken werd in 2011 omgezet in een klein bedrijf. Met dit bedrijf, Thuis bij Buur, gaven wij diverse haak-workshops en stonden wij op verschillende markten, waaronder de HH-Markt in Hengelo en “Die zijn Leuk” in Groningen.

 

Het verkopen van wol en handwerkartikelen in combinatie met onze creativiteit smaakte als snel naar meer. Toen wij de mogelijkheid kregen om Rits in over te nemen, hebben wij deze met beide handen gegrepen. Dit was voor ons dé kans om onze droom te realiseren. Ook na de overname is het assortiment van Rits in bijna ongewijzigd gebleven. Zo verkopen we naast wol en katoen, ook borduurstof en DMC garen, knopen, ritsen en naaigarens. We zijn alleen gestopt met de verkoop van feestkleding en -artikelen. Natuurlijk hebben we nog talloze bandjes en kantjes en kunnen wij je adviseren over de vele mogelijkheden om je kleding een feestelijk tintje te geven of op te leuken.
Daarnaast hebben wij stomerijservice en kunt u uw verstelwerk bij ons inleveren. Ook hebben we het assortiment uitgebreid met nieuwe én tweedehands naaimachines en een onderhoud/reparatie service voor naai- en lockmachines in samenwerking met Dinie Kleine Naaimachines.

Historie

Gelegen aan de gezellige Assendorperstraat in Zwolle opende Rits in meer dan 40 jaar geleden haar deuren. Toen en nu dé speciaalzaak op het gebied van handwerken, band, kant, lint en kleinvak. Drijvende kracht achter Rits in was Ria Mengerink, tot dat zij in 2012 besloot om de winkel aan ons over te dragen.

Gezellig handwerken

Leren haken of breien? Hou dan regelmatig onze workshoppagina in de gaten. Hierop staan de actuele workshops die we organiseren met o.a. Nienke van Mooi van draad en Tante Setje, maar ook de handwerkochtenden en andere activiteiten bij ons in de winkel.

Creatieve winkel van het jaar

Ontzettend trots zijn wij dat onze winkel door de vakjury van Stichting Kreavak in 2014 is uitgeroepen tot “Creatieve Winkel” in de categorie “Wol en Handwerken”.

Team Rits in

Sinds enige tijd heeft Rits in versterking en daar zijn we ontzettend blij mee, we zijn nu een echt team Rits in!

 Nienke Landman is afgestudeerd als historica en heeft jarenlang voor de klas gestaan, maar sinds 2011 heeft ze ’t roer omgegooid en is ze begonnen met het geven van handwerklessen, het schrijven van haak- en breipatronen en heeft ze een boek uitgebracht ‘Vrolijk Handwerk’. Inmiddels is Nienke in handwerk-land beter bekend als Mooi van Draad en heeft ze in februari ’17 opnieuw handwerkboek uitgebracht ‘Mooi van draad – haken en breien in kleur en structuur. Naast als deze bezigheden heeft Nienke een blij, rumoerig gezin met 4 schoolgaande kinderen, een drukbezette man, pittige poes en pluizige hamster. “Vroeger wilde ik altijd al in een wolwinkel werken. Leuk dat dit nu gebeurt…Tot ziens in de winkel of op een handwerkles!”.

 

Ik ben Marjan Blaauw, 60+ en woon in Deventer. Maar doordat mijn dochter in Zwolle woont, kom ik vaak bij de meisjes van Rits in.

Vorig jaar heb ik Mieke vervangen op woensdag tijdens haar zwangerschapsverlof, en nu zal ik er weer af en toe in de winkel zijn. Ik verheug me er weer op, tot ziens in de winkel!