Wie zijn wij?

Mieke houdt van handwerken, breien en haken. Ook zit ze graag achter de naaimachine, zelf kleding te maken. In 2012 kreeg ze, samen met Evelien, de mogelijkheid om Rits in over te nemen, een kans die ze met beide handen aangrepen. 

 

Sinds die tijd heeft Rits in zich constant ontwikkeld om aan te sluiten bij de laatste handwerktrends. Nu, na ruim 7 jaar, slaat Rits in opnieuw een andere weg in. Mieke zet de winkel voort door een samenwerking aan te gaan met Handwerk.nl. Hiermee worden de krachten van een sterke online winkel en de gezelligheid van een fysieke winkel gecombineerd.
De focus binnen het assortiment zal nadrukkelijker komen te liggen op haken, breien en borduren. Daarnaast blijven kleinvak en fournituren in het assortiment, in een afgeslankte vorm. Ook bieden wij nog steeds een stomerij service in samenwerking met Rontex.

Nienke Landman, in handwerk-land beter bekend als Mooi van Draad, is in 2011 begonnen met het geven van handwerklessen, het schrijven van haak- en breipatronen en heeft ondertussen een tweetal boeken uitgebracht; Vrolijk Handwerk en Mooi van draad – haken en breien in kleur en structuur. “Vroeger wilde ik altijd al in een wolwinkel werken. Leuk dat dit nu gebeurt…”. Op donderdagochtend en vrijdagmiddag werkt Nienke in de winkel. 

Marjan Blaauw is 65+ en woon in Deventer. Maar doordat één van haar dochters in Zwolle woont, kwam ze al vaak bij Rits in. Marjan is fervent handwerkster en viel al regelmatig in bij Rits in. Sinds kort werkt ze iedere woensdagmiddag in de winkel.

Historie

Gelegen in de gezellige wijk Assendorp, aan de Assendorperstraat in Zwolle, opende Rits in ruim 50 jaar geleden haar deuren. Toen en nu dé speciaalzaak op het gebied van handwerken en kleinvak. In 2012 werd de winkel overgenomen door Mieke en Evelien.

Gezellig handwerken

Leren haken of breien? Houdt onze creatieve agenda in de gaten. Hierop staan de workshops die we organiseren met o.a. Nienke van Mooi van draad, Lisette – Tante Setje en Maartje IKNT. Daarnaast kun je elke zaterdagochtend aanschuiven bij onze handwerkochtenden en organiseren we regelmatig andere activiteiten bij ons in de winkel.

Creatieve winkel van het jaar

Ontzettend trots zijn wij dat onze winkel door de vakjury van Stichting Kreavak in 2014 is uitgeroepen tot “Creatieve Winkel” in de categorie “Wol en Handwerken”.