Gehaakte hoofdband – gratis patroon

Gehaakte hoofdband – gratis patroon

Samen houden we Zwolle warm, help je mee 2000 mutsen en sjaals te haken of breien?

De organisatie Kerst Zwolle gaat ook dit jaar weer een paar duizend kerstpakketten inpakken en aan de Voedselbank Zwolle schenken. Het is een mooi gebaar naar mede-Zwollenaren die het niet breed hebben.

Dit jaar bestaat Rits in 5 jaar en wie jarig is… trakteert! Daarom willen we graag 2000 zelfgemaakte mutsen en sjaals doneren voor de kerstpakkettenactie en daarbij kunnen jullie hulp goed gebruiken, doe je mee?

Lisette –Tante Setje– heeft een haakpatroon ontworpen van een old school haarband om te haken, een leuk patroon die je hier onder vind:

Materiaal:
1 bol (á 50 gram) voor haaknaald 5/6 (afhankelijk van hoe los of strak je haakt.

Maat:
Plat liggend aan elkaar gehaakt +/-25 cm (totaal +/-50 cm lapje haken), breed +/- 9cm

Patroon:
Haak 10 lossen + 3 lossen (1ste stokje)

Toer 1: Haak 10 stokjes, totaal  11 stokjes met de 3 lossen die je extra haakte bij de opzetlossen., keer je werk.

Toer 2 t/m 28:

Haak 3 lossen (1ste stokje) + 10 stokjes en keer naar elke toer je werk.

Na +/- 28 toeren was voor mijn hoofd de maat goed, meet tijdens het haken af en toe even of je er al bent en maak de haarband zo passend op je eigen hoofd.

Maak je haakwerk aan elkaar vast d.m.v. te sluiten met 11 halve vasten, knip een wat langer stuk draad af voor het afhechten, deze draad gebruik je voor het plooien van de haarband. Modeleer een beetje de haarband terwijl je het naar elkaar toe vouwt en draai de draad er een aantal keer om heen en hecht af!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.